Защо малините са най-полезния плод?

1
Една чаша съдържа 8 грама фибри
Една чаша съдържа 8 грама фибри

Една чаша съдържа 8 грама фибри

Редовната консумация на плодове е полезно за здравето. Но малините са най-добрите заради количеството диетични фибри, които съдържат.

Една чаша малини съдържа 8 грама фибри. Те могат да помогнат за изхвърляне на токсините от тялото, както и при възпаление на червата и за загуба на тегло. Освен това малините са богати на витамин С, манган, витамин К, желязо, магнезий, фосфор, калий, мед, тиамин, калций, цинк и витамини Е, А и В6.

Те съдържат и антиоксиданти, които според "Healthline" са важни за здравето на клетките, които се борят с оксидативния стрес, сподели БГНЕС. Високият оксидативен стрес се свързва със заболявания като рак, диабет и сърдечни заболявания. Освен това е доказано, че антиоксидантите имат свойства против стареене.

Общите ползи, които бихте получили от други плодове, не са еднакви. Боровинките са чудесен източник на същите хранителни вещества, но не съдържат толкова фибри - 3,6 грама. Ягодите са с по-ниско съдържание на калории и богати на витамин С, но отново имат по-малко фибри - 3 грама.

Малините могат да се нарекат най-добрият плод дори само заради количеството фибри, които съдържат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Пешо, събуди се, бе! Обедна почивка е!
- Вървете без мен, днес няма да почивам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари