Защо е полезно да пием зелен чай всеки ден?

0
Ако редовно консумирате зелен чай и паралелно с това водите хармоничен начин на живот, вероятността да боледувате се свежда до минимум
Ако редовно консумирате зелен чай и паралелно с това водите хармоничен начин на живот, вероятността да боледувате се свежда до минимум

Консумацията на чай се препоръчва, тъй като листата са богати на антиоксиданти и спомагат за намаляване риска от редица заболявания

Силните чайове не се препоръчват на малки деца, кърмещи жени и бременни. Слабите обаче е позволено да се консумират от всички. В по-силните се съдържат големи дози кофеин и именно това ги превръща в противопоказни за някои групи хора.

Ако редовно консумирате зелен чай и паралелно с това водите хармоничен начин на живот, вероятността да боледувате се свежда до минимум, пише Actualno.

Ето и какви са ползите от зеления чай:

• Ежедневната консумация на зелен чай ще спомогне за засилване на паметта и повдигане на настроението. Напитката рефлектира благоприятно върху мозъчната дейност на човек.

• Зеленият чай е пръв помощник на хората, които често страдат от умора. Напитката има освежаващо и ободряващо действие.

• Изненадващо за мнозина, но редовната консумация на този чай може да ни предпази от кариеси.

• Зеленият чай се грижи за нормалната дейност на стомаха и сърцето, затова и ежедневната му консумация е силно препоръчвана.

• Ако всеки ден пиете по чаша зелен чай ще допринесете за увеличаване на енергията.

• Зеленият чай се грижи за кожата, като забавя процеса на стареене и води до подмладяване.

• В напитката се съдържат редица ценни за организма вещества. Едно от тях е цинк, който е с фундаментално значение за правилното протичане на всяка една бременност. Затова и на бременните жени се препоръчва консумацията на топлата напитка.

• Всеизвестният зелен чай успява да стимулира отделителната система.

• Чаят укрепва и нервната система.

• Ежедневната консумация на зелен чай помага на хора, които се борят със затлъстяване. Паралелно с това напитката въздейства и разкрасяващо.

• Ако страдате от проблеми, свързани с очите, този чай ще ви бъде много полезен.

Започнете деня с чаша зелен чай и съвсем скоро сами ще се убедите в десетките полезни действия на напитката.

*Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар или балансираното хранене!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари