Защо биткойнът поскъпва?

0
По думите на Актар фундаментите зад биткойна са стабилни, но той принадлежи към изключително волатилен клас активи, така че ново поевтиняване не е изключено
По думите на Актар фундаментите зад биткойна са стабилни, но той принадлежи към изключително волатилен клас активи, така че ново поевтиняване не е изключено Видео: Bloomberg TV Bulgaria

Ново поевтиняване не е изключено, прогнозира журналистът Танзийл Актар

Има редица фактори, които водят до поскъпването на биткойна. Сред тях са търсенето от институционални инвеститори, които гледат на криптоактива като възможност да хеджират риска от инфлация; поевтиняването на долара; предоставянето на възможност от страна на PayPal да се купува директно криптовалута. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Танзийл Актар, журналист в CoinDesk.

“С навлизането на пазара на институционални инвеститори хората започват да възприемат биткойн и другите криптовалути по-сериозно”, твърди тя.

По думите на Актар фундаментите зад биткойна са стабилни, но той принадлежи към изключително волатилен клас активи, така че ново поевтиняване не е изключено.

“Невъзможно е да се прогнозира следващият срив, но ще има трудности по пътя - това е сигурно”, посочи гостът.

Експертът отбеляза, че регулациите за криптовалутите могат да се променят и това ще повлияе на цените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари