Защитени ли са личните ни данни?

1
Успяха ли институциите да разберат кой стои зад мистериозните обаждания?
Успяха ли институциите да разберат кой стои зад мистериозните обаждания?

Успяха ли институциите да разберат кой стои зад мистериозните обаждания?

Коя е Наталия? Това е въпросът от последната седмица, който много българи си зададоха след обаждане по телефона. Успяха ли институциите да разберат кой стои зад мистериозните обаждания?

Междувременно Венцислав Караджов, председател на КЗЛД, коментира защитени ли са ли личните ни данни след подобни обаждания, предава NOVA.

Не мисля, че е събрана важна информация. След време телефонният номер може да се ползва от друг човек. Това, което ще се получи след кампанията, е засипване със смс-и с цел да получат покани за използване на промоции и участване в различни събития. Тогава хората трябва да бъдат внимателни”, уточни Караджов.

По думите му ГДБОП трябва да провери дали става въпрос за измама. Той обясни, че Комисията за защита на личните данни са установили, че най-вероятно тези обаждания са дошли от колцентъра и са на ръба на правилата и принципите за обработване на личните данни. И заключи, че от комисията ще предприемат действия и ще изработят ясни правила и политики за тормоз от автоматични машини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари