Засадиха 30 фиданки в Борово

0
Фиданките за парка в Борово са предоставени от Горското стопанство в Бяла
Фиданките за парка в Борово са предоставени от Горското стопанство в Бяла Видео: БНТ 2

Близо 400 нарушители – за сеч и превозване на дървесина без разрешително, са заловили служителите от Регионалната дирекция по горите в Русенска, Силистренска и Разградска области през миналата година.

Конфискувани са 70 каруци и 30 моторни триона. В Седмицата на гората инспекторите засадиха над 30 фиданки в град Борово. През 2015-а в трите области са залесени 3200 дка, от тях – 400 дка пустеещи земи, съобщава БНТ 2.

Фиданките за парка в Борово са предоставени от Горското стопанство в Бяла.

Избрани са точно тези видове, защото са подходящи и за градски условия – червеният дъб има красива окраска през есента, а липата – приятен аромат.

Един път като се хванат, лесно се гледат, стига някой да не ги отсече. Важното е сега една-две седмици да се грижат за тях, след като ги залесим – да ги поливат, има там едни млади коренчета, които смучат влагата”, разказа заместник-директорът на Регионалната дирекция по горите в Русе инж. Виктор Михайлов.

84-годишният Белчо Белчев като по-млад е участвал редовно в залесителни акции - казва, че сигурно е засадил около 500 бора.

Напоследък започнаха много да секат гората. И тази инициатива, която сега се провежда, аз много се радвам за нея, за туй, за което ще възстановим за нашите деца нашата гора”, коментира Белчо Белчев.

От Община Борово смятат залесяването да стане традиция и следващата година в седмицата на гората да засадят друг терен.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари