Зърнопроизводителите: Мит е, че вносът от Украйна е спрян

0
Украински слънчоглед влиза в България с румънски и молдовски камиони, каза Радостина Жекова
Украински слънчоглед влиза в България с румънски и молдовски камиони, каза Радостина Жекова

Украински слънчоглед влиза в България с румънски и молдовски камиони, каза Радостина Жекова

"Български слънчоглед има наличен в складовете и той е около 300 000 тона, ако не ме лъже паметта". Това заяви пред журналисти в Добрич председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова, предаде репортер на "Фокус". Жекова добави още: "Независимо от забраната, която беше издадена, първо от българското правителство, после от Европейската комисия, слънчоглед влиза в България от Украйна. Камионите са румънски и молдовски, но той си влиза".

Както рафинирано, така и нерафинирано олио също влиза в страната ни. "Митът, че вносът е спрян, не е верен", категорична е Радостина Жекова. Тя сподели своето притеснение от медийната кампания, подета от сектор "производство". По думите ѝ партньорството между зърнопроизводители и преработватели е с около 30-годишна история у нас. Проведени са срещи в министерства в столицата. "Битката е ясна, те искат разрешаване на вноса. Аз не знам само защо го искат след като не е спирал", попита риторично Радостина Жекова.

Тя допълни, че е изненадана от твърденията на преработвателите на слънчоглед, че не им достига суровина за производство на олио и са против забраната за внос на зърно, която изтича на 15 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Indianec v BG
    Ако вносът не е спрян, значи зърното влиза контрабандно. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари