Искрен Митев: Не е вярно, че не се помага на зърнопроизводителите

0

България губи повече от забраната за внос на зърно, отколкото печели, каза депутатът от ПП-ДБ

Широко споделено е мнението, че забраната за внос на зърно от Украйна трябва да падне. Това коментира народният представител от ПП-ДБ Искрен Митев в „Твоят ден” по NOVA.

„Държавата губи средства от тази забрана. От друга страна твърдението, че не се помага на производителите, не е вярно. 2 млрд. лева са платени само тази година като подкрепа към тези производители”, уточни Митев.

Според него трябва да се намери баланс в това да се намали ценовият натиск върху гражданите. Той добави, че възможността да се внасят стоки, е пазарен механизъм, за да се намалят цените.

Митев уточни, че предложението, което предстои да бъде разгледано в НС и от МС, е опит да се направи дебат в обществото, а истинското решение дали да падне тази забрана ще се вземе от ЕС.

„България губи повече от тази забрана, отколкото печели”, каза още Митев.

Той коментира и годишната реч на Урсула фон дер Лайен. „Приемам речта ѝ като покана да си свършим работата, нашата дипломация да се погрижи позициите на Австрия и Нидерландия да бъдат обърнати в наша полза. Знам, че се работи по този въпрос. Искаме до края на годината да станем част от Шенген и речта на Урсула фон дер Лайен е добър показател”, завърши народният представител Искрен Митев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари