Зърнопроизводителите блокираха Дунав мост

0
Земеделците заявиха, че днешният протест вече е насочен към Европа, след като държавата не ги е чула
Земеделците заявиха, че днешният протест вече е насочен към Европа, след като държавата не ги е чула Видео: Русе Медиа

Земеделците заявиха, че днешният протест вече е насочен към Европа, след като държавата не ги е чула

За трети пореден ден зърнопроизводителите блокираха граничния пункт Дунав мост при Русе. За около час движението към Румъния бе спряно, което доведе до образуването на опашки, предаде Русе Медиа.

Земеделците заявиха, че днешният протест вече е насочен към Европа, след като държавата ги е чула. „Надяваме се България, Румъния и Полша, да вървим комплект с исканията си пред Европейската комисия, защото тези три държави сме най-засегнати „, коментира Милен Коев, председател на „Дунавско зърно“. Зърнопроизводителите отново подчертаха, че за тях е важно държавата да застане зад гърба им и да защити българското производство. Те прибират тракторите засега, но са в готовност отново да излязат на протест, ако проблемите с вноса на украинско зърно не бъдат решени.

Българските земеделци ще подкрепят румънските си колеги, които се готвят за блокада в Гюргево на 7 април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    Петър
    Тези бокуци до един са затвора
  • 11
    7
    ЗАКРИВАЙ
    Няма страшно ако фалират. Земята си е там и след като фалират ще бъде върната на малките арендатори поради липса на пари да изплащат арендата. Няма никакъв проблем да си я обработват нормалните хора без бентлита. Също така няма никакъв проблем да си спретнат сдружение което да я обработва, по примера на едновремешните ТКЗС-та. Просто тия зърнари със заплахи и натиск иззеха де що има плодородна земя в България основно за да лапат субсидии, а не за да въртят истински бизнес. Да напомня, че най-приближените на мафията от ГЕРБ са точно зърнарите. Даже беше изнесена информация от един от тях, че кюлчетата на тиквата са подарък от приближените му зърнари. Е, не са му ги подарили за нищо нали се сещате...
  • 15
    6
    Стенли
    От алчно по алчно що е то български зърнар
  • 16
    5
    Стенли
    Защо когато Нинова искаше да им изкупува зърното над 500лв за тон нададоха вой че не било пазарно значи вий искате както е казал мечо пух колкото повече толкова повече
  • 15
    4
    Земеделски Мърши
    Селяндури тъпи отидете на жълтите павета с тракторите си.Там ще има по голям ефект а не тук да страдат обикновенните хорица
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари