Зърнопроизводителите в Русе са в протестна готовност

0
Зърнопроизводителите в цяла България са в протестна готовност, заради кризата с вноса на култури от Украйна, заяви зърнопроизводителят от Русе Станимир Станчев
Зърнопроизводителите в цяла България са в протестна готовност, заради кризата с вноса на култури от Украйна, заяви зърнопроизводителят от Русе Станимир Станчев

Зърнопроизводителите в цяла България са в протестна готовност, заради кризата с вноса на култури от Украйна, заяви зърнопроизводителят от Русе Станимир Станчев

Зърнопроизводителите в цялата страна настояват от Министерството на земеделието да предприеме спешни мерки за защита и подкрепа на сектора.

"Вследствие на либерализираната търговия със селскостопански стоки с Украйна, българските земеделски производители отбелязват силно влошаване на конкурентоспособността на стопанствата си", каза зърнопроизводителят от Русе Станимир Станчев, цитиран от КИС 13.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите призовават европейските "солидарни коридори" за износ на украинското зърно да преминават транзит през България и да достигат до трети държави, застрашени от продоволствена криза.

Поради липсата на пазарна активност от страна на търговците за закупуване на български зърнени и маслодайни култури, може да се стигне до момента, в който производителите няма да имат възможност правилно да съхранят произведената продукция и няма да имат достатъчно място, за да приберат реколтата от тази година.

Затова зърнопроизводителите призовават Министерството на земеделието да предприеме спешни мерки за защита и подкрепа на отрасъла, като в противен случай предупреждават, че ще излязат на протести в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Балканеца
    Абе то е ясно, че карат джипове по 4К кубика, че и повече. Но изработили са си ги и не там е проблема, да си ги карат със здраве. Миналата пролет, държавата като искаше да спре износа, за да се гарантират количествата за българския пазар, тези същите скачаха, че държавата не трябвало да се меси на свободния пазар. Ми ето го свободния пазар, но сега вече искат държавата да се меси. Честно казано, имат право, защото продукцията от Украйна е с много по- ниска себестойност, по ред причини, но и защото използват препарати, които в ЕС са забранени, но са в много пъти по- евтини. Но като искаш държавата да се меси, ще се съгласяваш да се меси и когато за теб не е най- изгодния момент.
  • 5
    4
    Остап Бендер
    Не знам на какво е “производител” тоз гнусен измекяр Станимир, освен на измами и на екскременти.
  • 9
    3
    СС
    Хаха. Шибаняциии нека ви изгние продукцията. Надувайте си още цените мамка ви мръсна
  • 13
    2
    Значи
    Зърнопроизводителите карат 4000 кубика джипове, големи като камиони, любовници, апартаменти , Сейшелите и тн. Да намалят цените - не . Ами мрете .....Конкуренция срещу лакомия , каквото си изберат
  • 8
    1
    ...
    Е Б Е Т Е С И М А Й К А Т А !!! Духайте го по евроатлантически. По УКРАИНСКИ ! Честито ! Да ви е сладко !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари