Зърнопроизводители излизат на протест на 14 септември

1
Протестът се организира съвместно в няколко държави
Протестът се организира съвместно в няколко държави Снимка: iStock

Протестът се организира съвместно в няколко държави

Зърнопроизводители от Видинско излизат на протест на 14 септември, сряда. 

Протестът се предвижда и в други области на страната и е срещу нерегламентирания внос на зърно от Украйна, както и срещу част от изискванията в Зелената сделка. Това каза Жечко Андрейнски, който е председател на видинската структура на асоциацията, предава БНР.

"Протестът се организира съвместно в няколко държави, начело с Вишеградската четворка, допълнена от други страни като Румъния, Хърватска, Молдова. България също ще вземе участие в този международен протест, който е организиран в подкрепа на земеделските производител в целия Европейски съюз, и е породен от високата инфлация, която настъпи през последната година. Българските земеделски производители ще протестират срещу нерегламентирания внос на зърно от Украйна, а също протестът е насочен срещу високите цени на горивата, торовете и препаратите."

Жечко Андрейнски допълни, че зърнопроизводителите не получават субсидия като другите земеделски производители в подкрепа на претърпени щети заради войната в Украйна.

Тази сряда,14 септември, протестът във Видин ще започне от 10:00 часа на паметника на Христо Ботев. Шествието със земеделска техника ще продължи към булевард "Панония" в посока Дунав мост 2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    ...
    Захлеби Кирито и компания. Нали ходиха да го лапат на наркомана и му обещаха да ползва страната и пристанищата за коридор за износ, а той тържествено им обеща ТОК, щ'от усраина имала огромни свободни мощности. А то няма ток за самите боклуци, тази зима ще изпукат. Четвъртития пак на нас ни го набутаха
  • 4
    3
    до 2
    Някой в София, нали?
  • 8
    2
    Грета ОлиоГофрета
    Божееее, сетихте се! Страната ни е буквално залята от украинско зърно, влязло БЕЗ ВСЯКАКЪВ КОНТРОЛ! Тякой някъде ЯКО ЗАХЛЕБИ, а балъците сега щели да протестират. След дъжда качулка.
  • 5
    1
    Мнение
    За вносът от Украйна са прави, но това засяга не само зърното, но и всички стоки от Украйна, като се почне от бонбони, шоколади ... дори и продуктите на Кока-Кола. Иначе за останалите искания и най-вече субсидиите мисля, че прекаляват ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари