"Заразяване" - един филм, чийто сюжет удивително напомня случващото се по света

9
Приликите с действителността са шокиращи
Приликите с действителността са шокиращи

Холивудската продукция от 2011 предсказва пандемията от коронавирус с удивителна точност

 

Холивудската продукция „Заразяване“ („Contagion“) на Стивън Содърбърг разказва за разпространението на смъртоносна зараза, тръгваща от Китай и бързо обхващаща целия свят.

 

Любопитното е, че лентата е от 2011-а година, а приликите с пандемията от коронавирус, парализирала планетата в наши дни, са повече от плашещи, пишат Флагман.бг.

 

Вирусът, наречен MEV-1, подобно на COVID-19, тръгва от пазар за животни в Китай, а твърденията (както и при нас) са, че причинителят му е прилеп. 

Заразата се предава бързо чрез допир, а симптомите са силна кашлица и температура.

Сюжетът е базиран върху последвалата истерия, паниката, която се разпространява по-бързо дори от самия вирус, фалшивите новини и глобалните последици върху съвременното общество.

Докато група лекари от Световната здравна организация се борят с пандемията и се фокусират върху разработването на лекарство, населението е обзето от лудост. 

Хората масово окупират супермаркетите, разграбвайки стоките от първа необходимост, а животоспасяващите лекарства в аптеките са изчерпани. В крайна сметка MEV-1 убива 26 милиона души по целия свят, а краят на филма е отворен.

Приликите между продукцията на Стивън Содърбърг и случващото се в наши дни са толкова шокиращи, че мнозина любители на конспиративните теории вече се питат дали филмът не е послужил за вдъхновение на някой болен мозък. Когато излиза през 2011-а година "Заразяване" заема 270-то място по брой гледания за годината. През 2020-а година лентата вече е на второ място по брой гледания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари