Заразените с грип и Ковид-19 едновременно са два пъти по-застрашени

0
В тазгодишната ваксина срещу грип са включени четири различни щама по препоръка на СЗО
В тазгодишната ваксина срещу грип са включени четири различни щама по препоръка на СЗО

В тазгодишната ваксина срещу грип са включени четири различни щама по препоръка на СЗО

Хората, които се заразят с коронавирус и грип едновременно тази зима са с два пъти по-висок риск от смърт, заяви здравният експерт на Великобритания д-р Джени Хариес, предаде bTV

Според Хариес островът е изправен пред непредвидима зима и препоръча на всички жители да си поставят ваксини и срещу коронавирус, и срещу грип.

Важното за тази зима е, че за първи път вероятно ще видим грип и коронавирус да се разпространяват едновременно. Рискът да се заразим и с двата вируса става по-висок. Данните показват, че заразените и с двата вируса имат два пъти по-висок риск от смърт отколкото ако са само с COVID“, коментира Хариес.

В тазгодишната ваксина срещу грип са включени четири различни щама по препоръка на Световната здравна организация.

Относно коронавируса според Хариес „Делта“ вариантът е станал толкова доминантен по цял свят, че на практика е унищожил всички останали варианти, но въпреки това човечеството трябва да остане бдително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук