Заради шише ракия непълнолетни момчета убиха мъж в Гъмзово

0
Три от момчетата - на 15, 16 и 17 години вече са с повдигнати обвинения за убийство, извършено с особена жестокост
Три от момчетата - на 15, 16 и 17 години вече са с повдигнати обвинения за убийство, извършено с особена жестокост

Три от момчетата - на 15, 16 и 17 години вече са с повдигнати обвинения за убийство, извършено с особена жестокост

Четири момчета са заподозрени за убийство на 59-годишен мъж във видинското село Гъмзово. Три от тях са тийнейджъри, а четвъртото е малолетно, предаде bTV.

Трима от тях са задържани за срок до 72 часа. Те са на 15, 16 и 17 години и вече са с повдигнати обвинения за убийство, извършено с особена жестокост.

Десетгодишно момче е под полицейска закрила. Заради възрастта му към него не може да бъде повдигнато обвинение и ще бъде привлечен като свидетел. Сигналът за убийството е подаден в ранния следобед вчера.

Тялото на 59-годишния Борислав е открито безжизнено в двора на къщата му. Мъжът бил с минимални доходи и не е имал конфликти, казват в селото. "Доколкото разбрах от разследващите, става въпрос за ракия, шише ракия, която не се харесала на лицата. Върнали са я. Човекът им върнал парите и от тук натам какъв е бил случая, нямам информация. Не знам", обясни Венизел Флоров, кмет на село Гъмзово.

Според кмета на селото, уличените за убийството вече са познати на полицията.

"Те са имали такива дребни кражби по домовете и това. Разкрити са някои от тях. Други може би не са. Притеснения има сред хората. При положение, че това са деца, а след три, четири, пет години, като възмъжеят. Това е проблемът", казва кметът.

В Гъмзово са потресени от случилото се:

"Страх ме е да замръкнем нощно време сама. Накъде да хванем да се отървем от тия хора".

"Повечето са възрастни хора. Децата ни избягаха по чужбина, оставаме възрастни хора тука и да те е страх да излезеш нощно време".

Повече информация за случая се очаква на съвместен брифинг на полицията и прокуратурата утре сутрин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари