Заработи онлайн платформа за медиация към Районния съд в Русе

0
При кого да остане детето след развода? Онлайн платформата към съда ще предлага извънсъдебно решение
При кого да остане детето след развода? Онлайн платформата към съда ще предлага извънсъдебно решение Снимка: Dunavmost

Онлайн платформата за медиация е създадена към Районния съд в Русе по европроект.

Това съобщи Деана Димова от сдружение "Център Динамика", която е ръководител на проекта.

Основната цел на платформата за медиация е да допринесе за използването на алтернативни методи за решаване на правни спорове в работата на Районния съд в Русе. Тя включва интерактивен въпросник, съобщи БТА.

Той е разработен като гъвкава система за даване на най-пълен отговор на възникналите казуси на родители в семеен спор. В зависимост от отговорите желаещите да се възползват от безплатната услуга онлайн биват прехвърляни на доуточняващи въпроси, в края на които се получава изчерпателна информация за медиацията, сроковете на изпълнение и необходимите финансови ресурси.

Например, при казус за прекратяване на лични взаимоотношения между двама души със сключен брак, разработеният инструмент прехвърля към въпроси като: "Имате ли деца под 18-годишна възраст?", "Кой от двамата родители приоритетно полага грижи?", "Как бихте описали отношенията си с другия партньор?" и други.

След това системата генерира отговор, като един от тях е "Вашият казус е изключително подходящ за разрешаване чрез процедура по медиация".

Димова обяснява, че медиацията представлява способ за извънсъдебно разрешаване на спорове. Ръководи се от вписан към Министерството на правосъдието медиатор. Той изслушва и напътства спорещите за намиране на взаимноизгодно решение. Постигнатото споразумение следва да бъде одобрено от съда, като присъствието на съпрузите е задължително. Партньори по проекта са клуб "Отворено общество" в Русе и Районният съд в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари