Запознайте се с новият най-възрастен човек на Земята!

0
Жената на преклонна възраст се окичи с тази титла след смъртта в четвъртък, 12 май на нейната връстница от Ню Йорк Сузана Мушат Джоунс
Жената на преклонна възраст се окичи с тази титла след смъртта в четвъртък, 12 май на нейната връстница от Ню Йорк Сузана Мушат Джоунс

Запознайте се с новия най-възрастен човек на Земята – италианката Ема Морано, която е на 116 години!

Жената на преклонна възраст се окичи с тази титла след смъртта в четвъртък, 12 май на нейната връстница от Ню Йорк Сузана Мушат Джоунс. След кончината на американката, журналисти от цял свят се озовах в планинското градче Вербания над Лаго Маджоре в Италия. Именно там новата дълголетница-рекордьорка обитава малко жилище, пише ДЕЛО.

За Ема Морано се грижат двете й възрастни племенници и социален асистент.

Заобиколена от своите близки хора и съседите, Ема с лека усмивка посрещна новината за своето лидерство в сектора най-дълго живял човек – в рамките на цели три века (родена е на 29 ноември 1899 г.)! С четири месеца и половина Ема е по-млада от досегашната доайенка на планетата, която си отиде от този свят също на 116-годишна възраст.

Пред журналистите, които бяха принудени да изчакат Ема да се събуди от следобедната си дрямка, Морано довери, че дълголетието й се дължи на необичайна диета. Още в началото на миналия век, едва 20-годишна столетницата развила анемия, а прочут доктор в района, в който тя живее и до днес й дал съвет да изяжда всяка сутрин по едно сварено и две сурови яйца. До 110-та си годишнина Ема Морано спазвала този режим и изчислила, че през живота си е погълнала около сто хиляди яйца.

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари