Започна тридневното посещение на папа Франциск в Бахрейн

0
Визитата на главата на Римокатолическата църква е на фона на конфликт между сунитската монархия и шиитската опозиция
Визитата на главата на Римокатолическата църква е на фона на конфликт между сунитската монархия и шиитската опозиция Снимка: Vatican Media

Визитата на главата на Римокатолическата църква е на фона на конфликт между сунитската монархия и шиитската опозиция

Папа Франциск - започна тридневно посещение в Бахрейн. През 2019 година той беше в Обединените арабски емирства и стана първият глава на Римокатолическата църква, стъпил и отслужил меса на Арабския полуостров.

В Бахрейн сега папа Франциск ще продължи укрепването на връзките с Ислямския свят, информира БНТ. За разлика от Саудитска Арабия около 160 хиляди местни католици, предимно чуждестранни работници, свободно могат да изповядат вярата си в две църкви.

Папа Франциск отива в Бахрейн на фона на конфликт между сунитската монархия и шиитската опозиция. През 2011 година властите смазаха Арабската пролет.

Сега роднините на затворниците със смъртна присъда призовават Светия отец да се обяви срещу най-тежкото наказание и да защити преследваните по политически причини.

Бахрейн отхвърля критиките на ООН за провеждането на съдебните процеси и условията в местата за задържане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари