Заповядайте на тестдрайв на електромобили в центъра на Русе

0
Днес от 13 до 18 часа на площад „Свобода“ в Русе
Днес от 13 до 18 часа на площад „Свобода“ в Русе

Днес от 13 до 18 часа на площад „Свобода“ в Русе желаещите ще могат да се видят електромобили, като и да се запознаят с ползите на електрическия транспорт. Ще има възможност и за тест драйв.

Изложението е организирано в сътрудничество с Община Русе, уточняват от българската асоциация "Електрически превозни средства". Събитието е част от зеленото турне GO GREEN, което вече мина през Плевен, предстоят Варна, Бургас и Пловдив.

Турнето е организирано от Клъстер „Инвеститори в Зарядна Инфраструктура и Електрически Превозни Средства“ по проект с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

В края на миналата година в България има регистрирани 497 електрически и 1031 хибридни превозни средства, зарядните станции са 24. Бизнесътпръв разбра ползите: електрическият транспорт е в пъти по-евтин за поддържане, паркирането е безплатно, няма пътен данък, коментират инициаторите.

Вече има примери на електрификация на фирмени флотилии:всички превозни средства,закупени през последните двегодини са електрически. БАЕПС очаква до 2020 година общият брой електрически и хибридни превозни средства в България да надмине 30000.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари