Започват редовните парламентарни заседания

0
Томислав Дончев ще замести Бойко Борисов в изслушването му в парламента
Томислав Дончев ще замести Бойко Борисов в изслушването му в парламента Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Днешното ще се проведе от 10:00 часа, отново в сградата на площад "Народно събрание".

В програмата на депутатите като първа точка е записано създаването на временна комисия, която да направи ревизия на изразходваните средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, предприятията и дружествата с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години, информира БНТ.

След това народните представители искат изслушване на премиера в оставка Бойко Борисов за Националния план за възстановяване и устойчивост, който трябва да бъде представен пред Европейската комисия.

Вчера обаче Борисов излезе в отпуск, за да подготви проектокабинета на ГЕРБ, който трябва да предложи след връчване на мандат от президента. Премиерът заръча на заместника си Томислав Дончев да внесе в деловодството на парламента плана за възстановяване, за да могат новите депутати да се запознаят с него.

Предстои и изслушване на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев за изпълнението на Закона за държавния бюджет към момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От утре съм в отпуска! И днес като си тръгвах от офиса, трябваше да мина "странично" през вратата... Усмивката ми не се побираше в касата!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари