Започва задължителната ваксинация в Австрия

0
В противен случай глоба от 600 евро, която може да стигне и до 3 600 евро
В противен случай глоба от 600 евро, която може да стигне и до 3 600 евро Снимка: iStock

Изискването е за всеки над 18-годишна възраст

От днес влизат в сила правилата за задължителна ваксинация в Австрия. Изискването е за всеки над 18-годишна възраст.

Австрия е първата страна в Европа, въвела задължителна имунизация срещу коронавируса. Няколко държави изискват ваксинация от възрастните хора или работещите на ключови позиции. Но само Австрия задължава всички, отбелязва Нова телевизия.

Правителството настоява, че мярката е нужна, защото предотвратява препълването на болниците и национални карантини. Но но всички са съгласни.

Около една четвърт от населението не са ваксинирани и много от тях не искат да го правят по различни причини. Всеки уикенд се организират и протести срещу мярката. От днес всеки неваксиниран е заплашен от 600 евро глоба, като санкцията нараства и може да достигне 3600 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Ха ха ха
    Като гледам как са се наежили антиваксърите, сигурно се изживяват като Балканджи Йово. Но той вируса няма да е като башибозуците и да ги пита, тихомълком ще си ги умори. Най-добре е да ударят по една белина за профилактика.
  • -1
    14
    ДАААА
    Антиваксинаторчетата трябва да се подкарат като добитък с остена за масова нацистка ваксинация. Против вряскането на умряло - парцал в устата. А който налита на бой - две щипки за цицките вързани с акумулатор от трактор бззззззз докато стане кооперативен и послушен.
  • 0
    13
    До 11:
    Що не дойдеш да ме ваксинираш задължително и насилствено? Ще те чакам, майка ти да еб@ прокажена!
  • 0
    12
    Бил Гейц
    Правилно, торбата с лайна не си заслужава разходите за чип.
  • 0
    11
    BG
    Аз съм за насилствено задължително ваксиниране. А свободолюбивите мангали с комплексите от строгите контролиращи родители да им набиват и по един чеп в дупарата че проглушиха всички с тъпите си истерии как щели да ги чипират. Умрял някой да чипира някакви сдухани идиоти. На кой му пука за вас бе цървули :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари