Започва спешен ремонт на Дунав мост

1

Заради дефектирала фуга вчера се образува 10-километрова опашка от автомобили по булевард "България"

Днес до края на деня ще започне ремонтът на проблемния участък на Дунав мост при Русе, затрудняващ преминаването през границата от вчера вечерта, съобщава Областна администрация - Русе. Заради дефектирала гребовидна фуга на мостовото съоръжение около 20:00 часа в сряда се образува близо 10 километра опашка от автомобили по булевардБългария“.

На място с проблема се запознаха областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев. Те проведоха разговори с директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов и заместник-директора на Регионална дирекция „Гранична полиция“ комисар Николай Неделчев. В рамките на срещата Ковачев настоя да бъдат предприети адекватни мерки и да се създаде организация за осигуряване на максимална пропускливост през съоръжението предвид създалата се ситуация. Ковачев констатира, че институциите са реагирали своевременно и благодарение на тяхната реакция не се е стигнало до по-сериозни проблеми.

Припомняме, че вчера в късния следобед е дефектирала една от гребедовидните фуги на хоризонталната част на моста на българска територия. В следствие на инцидента парче от фугата удря резервоар на тежкотоварен автомобил и се стига до разлив на гориво по моста. Веднага от страна на Областно пътно управление и пътноподдържащата фирма „Пътинженеринг“ участъкът е бил ограничен за движение в едното платно. Мястото, където е имало разлято гориво, също е било обработено с инертни материали. Очакванията са ремонтът да приключи до няколко дни. Средствата за него са отпуснати от държавния бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 17
    6
    бах ти глупаците
    Софийската държава се сетила ,че има мост при Русе.
  • 10
    5
    Чудо невиждано
    Господин Пенчо Милков го няма на снимките от ремонта на моста, който е най-голямото инфраструктурно съоръжение в пределите на град Русе. Дано и така продължи след есенното преброяване н пилците, ъъъ ... комунистите.
  • 8
    4
    DANSS
    По е сложно отколкото може да си го представите съграждани. Ковачев и Георгиев не са строителни работници, че да запълват дупки по мостове, а професионални елитни разузнавачи. Имат изградена версия, как, къде и кога се е оттеглил стрелеца , след като е повалил Ал Петров и сега видно търсят следи. Очаквайте разкрития
  • 13
    3
    Митко
    Областния и той като Пенчо започна да си прави селфита.
  • 17
    2
    Ааа
    Това кои поред ремонт на ремонта е???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари