Пуснаха движението през Дунав мост и за камиони

1
Преминаването на тежкотоварните автомобили се осъществява само в едната лента
Преминаването на тежкотоварните автомобили се осъществява само в едната лента Снимка: БНТ

Преминаването на тежкотоварните автомобили се осъществява само в едната лента

Пуснаха движението за камиони през Дунав мост при Русе, съобщиха от Областна администрация - Русе. Преминаването на тежкотоварните автомобили се осъществява само в едната лента, тъй като към момента текат ремонтни дейности по съоръжението. Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев разговаряха с институциите, имащи отношение по въпроса. От разговорите с ръководството на Регионална дирекция „Гранична полиция“ стана ясно, че до 18.00 часа днес се предвижда ремонтът да е приключил, а движението по моста напълно възстановено.

Припомняме, че рано тази сутрин товарен автомобил с турска регистрация самокатастрофира на моста. Превозното средство се е движело с превишена скорост, което е предизвикало дефект на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до пробиване и откъсване на резервоара от автомобила и съответно разливане на гориво. При катастрофата товарният автомобил се беше завъртял и беше блокирал напълно движението и в двете посоки – както към Румъния, така и към България. Още към 09.15 часа камионът беше изтеглен със специализирана техника, а разливът на гориво е почистен. Веднага след това около 09.30 часа беше пуснато движението за леки автомобили.

Беше създадена организация за предприемане на всички необходими мерки за спиране на тежкотоварния трафик не само в област Русе, но и в областите Велико Търново и Стара Загора.

Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев отчитат пълната координация и взаимодействие между Регионална дирекция „Гранична полиция“, Областно пътно управление, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Ръководството на Областна администрация – Русе апелира шофьорите да карат с превишено внимание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До 3
    От възпитание 30 години ни ебът бе братле 89 та като хвърляха камъни възпитание ли беше?!?????
  • 8
    3
    ×××
    Всички сме наясно за какво става въпрос.Няма да коментирам това.Ще споделя само,че съм възпитаван и съм родолюбец.Повярвайте ми,срамувам се от това,което се случва в държавата ни,граничи с отчаяние.Срамувам се от това,в което превърнахме държавата си .Срам ме е и като минавам по този мост,но той е една малка част от всичко,което ни заобикаля.
  • 11
    2
    Ф16
    Те били разговаряли,ам да бяха направили както трябва ремонта когато трябва некадърници, оставка,копелета едва ли има по големи некадърници от вас.
  • 14
    1
    Да ви ЕПМ!
    Да, бе, те „ремонтирали“ некадърно фугата, сега „превишената скорост“ на камиона им била виновна!!! Що идиоти се снимаха до тая фуга – просто не е истина!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари