Започва миенето на улиците в Русе

2
То ще се извършва от ОП „Паркстрой - Русе“ и „Нелсен чистота“
То ще се извършва от ОП „Паркстрой - Русе“ и „Нелсен чистота“ Снимка: Община Русе

То ще се извършва от ОП „Паркстрой - Русе“ и „Нелсен чистота“

От следващата седмица започват дейностите по механизирано миене на улиците и булевардите в Русе.

Изпълнението е възложено на ОП „Паркстрой - Русе“ и се извършва със специализирани машини, като водовземането е от регистрираните сондажни кладенци на Община Русе. Чрез използването им се намаляват неколкократно разходите за миене и поливане на тревни площи в града, подчертават от общинската администрация.

Паралелно с общинското предприятие фирма „Нелсен чистота“ също ще извършва миене.

До края на следващата седмица се планира да бъдат обхванати булевардите „Тутракан“, „Трети март“, „Липник“, „Христо Ботев“, „Васил Левски“, „Скобелев“, „Цар Фердинанд“, „Стефан Стамболов“, „Неофит Бозвели“, „Придунавски“ и улиците „Плиска“, „Доростол“, „Неофит Бозвели“, „Борисова“, „Николаевска“.

Участъците с изкопни работи в града, където се извършват текущи строително-ремонтни дейности, на този етап няма да бъдат обслужвани от миещите машини.

Община Русе напомня, че дейностите по механизирано миене ще бъдат изпълнени в зависимост от метеорологичните условия и степента на замърсяване на уличните платна.

Графикът за миене на улици и булеварди в Русе за следващата седмица:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Реално
    Най-добре е да вземе Пънчо да си измие съвестта, че съсипа хубавия ни град. А сега в комбина с павликенския мазен цървул ще го досъсипе.
  • 1
    4
    A.
    Други улици няма ли в Русе за миене? Или вода няма? И защо само 5 дни в месеца, през останалото време да не би да блести от чистота градът? Ето графикът само за една седмица в Стара Загора https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/predvaritelen-grafik-za-miene-na-ulitsi-v-stara-zagora-za-perioda-5-9-yuni/
  • 5
    3
    Подробност
    Водата от реката се пълнеше на легендарния Конския плаж, който е само спомен от минали времена. Унищожен, както и целият кей, от едно от най-големите престъпления към града ни, извършено от ГЕРБ. Тоновете асфалт и бетон, излят направо в реката, изсечени дървета, температура през лятото като в Сахара, пейки за пигмеи - и Дунавът е само спомен.
  • 12
    2
    daskal
    Преди половин век това се правеше постоянно всеки ден и никой не съобщаваше предварително. Цистерните се пълнеха с вода от реката. Беше обичайна гледка пръскачка да облива улицата или циганин с маркуча между краката да смива мръсотията. Което не отиваше в каналите, събираше се с лопати и се извозваше от улиците. Вероятно 10-15 човека са поддържали целия град.
  • 3
    1
    Разбити пътища
    То няма пътища, ние ще данаме пари да се "мият"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари