Започва изграждането на повдигнато кръстовище в кв. "Родина"

0
Започва изграждането на повдигнато кръстовище в кв. "Родина"
Започва изграждането на повдигнато кръстовище в опасния участък при пресичането между улиците "Тича" и "Петрохан" в Русе, съобщиха от Община Русе днес.

С настояване на повече мерки за безопасност в този район дори имаше протести в началото на май, след като при поредния инцидент там загина жена. Именно тогава заместник-кметът по "Комунални дейности" Свилен Иванов сподели, че първото по рода си повдигнато кръстовище в Русе може да разреши проблемите там.

В тази връзка по време на строително-ремонтните дейности на 28 юни, събота, и 29 юни, неделя, кръстовището ще бъде затворено за движение на всички автомобили.

Движението на моторни превозни средства ще бъде пренасочено по обходни маршрути, както следва: от ул. „Петрохан“ по ул. „Околчица“ към ул. „Чипровци“ и от ул. „Згориград“ по ул. „ Сърнена гора“ към ул. „Чипровци“. Ул. „Тича“, в участъка от ул. „Чипровци“ до ул. „Петрохан“, ще бъде затворена.

Маршрутът на 5-та и 30-та автобусни линии се променя за времето на ремонта от спирка "Кооперативен пазар" по ул. „Чипровци“, ул. „Околчица“, ул. „Петрохан“ и обратно от ул. „Петрохан“ по същия маршрут до спирка "Кооперативен пазар".

Умоляват се водачите на МПС да спазват поставената пътна сигнализация за недопускане на задръствания и пътни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари