Започва акция "Зима" в Русенска област

1
Целта е да се намалят произшествията по пътищата в региона, които през миналия зимен сезон са били 390
Целта е да се намалят произшествията по пътищата в региона, които през миналия зимен сезон са били 390

Целта е да се намалят произшествията по пътищата в региона, които през миналия зимен сезон са били 390

От утре, 15 ноември, започна акция „Зима“ в Русенска област, която ще бъде разделена на три етапа, съобщи ст. инспектор Стилиян Станев от сектор „Пътна полиция“- Русе. Целта е да се намалят произшествията по пътищата в региона, които през миналия зимен сезон са били 390, от които 116 тежки със 158 пострадали и 8 загинали, предава Русе Медиа.

Причините са почти изцяло по вина на водачите – несъобразена скорост, неспазване на предимство и на дистанция, като само 2 от инцидентите се дължат на лоши пътни условия. При 7 от катастрофите има водачи, шофирали след употреба на алкохол, а при 5 – след употреба на наркотици, като в един от случаите има и загинал. Най-рисковият ден е петък, а най-много инциденти стават при ясно време.

В Русенско най-опасният път е Русе - Бяла, където за миналата зима има 40 катастрофи с 20 ранени и 5 жертви.

Първият етап от акция „Зима“ ще бъде от 15 до 24 ноември, когато ще се следи дали пътните превозни средства са безопасни. Особено внимание ще се отдели на каруците и селскостопанската техника. Вторият етап от 25 ноември до 4 декември, с акцент върху пешеходците, пътниците и водачите. Ще се следи за правилното пресичане на пешеходците на определените за целта места и за даването на предимство от страна на шофьорите. До 20 декември в детските градини и училищата ще има кампания за безопасно пресичане. Третият етап е от 5 до 14 декември, когато изцяло фокусът ще бъде върху оборудването на автомобилите за зимата – светлини, техническо състояние, гуми, габарити и др. От „Пътна полиция“ препоръчват на шофьорите да са подготвени за зимни условия заради собствената си безопасност, а не заради проверките.

Снимка: Русе Медиа

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    до КАТ
    с тези "акции" ставате смешни. през останалото време като не е акция мъдите ли си барате?
  • 11
    2
    Новата кметица
    Моля пътищата от/до Русе-Нисово и Русе-Николово, да се поддържат СУХИ през имата. Иначе, ще Ви обадя на кмета.
  • 18
    1
    Русенец
    Да се чете започва акция “ВЗИМА” на сините педита! Ми ядете хуя боклуци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари