Започнаха фалити на малки бензиностанции у нас

0
Те са предимно семеен бизнес и осигуряват хиляди работни места
Те са предимно семеен бизнес и осигуряват хиляди работни места Снимка: iStock

Общо в страната има около 5000 бензиностанции, от които над 20 на сто са малки

Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива (АБТПВПГ) вече наблюдава фалити и затваряне на малки бензиностанции в страната, както и на български търговци на едро. Това обяви Георги Тенев, юрист на организацията, в която членуват малките обекти, информира NOVA

Общо в страната има около 5000 бензиностанции, от които над 20 на сто са малки. Те са предимно семеен бизнес и осигуряват хиляди работни места. "Трудно могат да се противопоставят на големите вериги и играчи, които се опитват да диктуват правилата и да задушават малките търговци", коментира Тенев.

"На следващо място, цените на бензиностанциите са различни, определят се на пазарен принцип от техните собственици и често пъти разликите са осезаеми. Едни от тях са разположени на магистрали, главни пътища, големи транспортни възли и натоварени градски части, докато други се намират в отдалечени региони, на второкласни пътища или в малки населени места", каза още той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Нека им така
    Те направиха тая глупост с цените. Те първи вдигнаха цените на над 3лв. Те фалираха първи.
  • 7
    3
    Таксиметров шофьор
    Време беше много са
  • 4
    2
    До 1
    А доценти и професори?
  • 5
    1
    русенец
    В радиус от 1 километър от дома ми има над 10 бензиностанции и газ станции. Ако фалират повечето и остане само една, ще е както едно време когато беше само бензиностанцията на Петрол. Прочие в Германия на 10 000 жители население разрешават да се строи една бензиностанция. В България обаче бензиностанции, болници и университети да искаш!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари