Започна строителството на нов цех за обработка на метал в Русе

3
Цехът е към русенската фирма “Мегапрофил ИГ”, част от "Интерком Груп"ООД
Цехът е към русенската фирма “Мегапрофил ИГ”, част от "Интерком Груп"ООД

Цехът е към русенската фирма “Мегапрофил ИГ”, част от "Интерком Груп"ООД

Започна строителството на нов цех за обработка на метал към русенската фирмаМегапрофил ИГ”, част от "Интерком Груп"ООД.

Кметът Пенчо Милков поздрави собственика за инвестицията и обяви, че в края на януари Община Русе ще организира среща с бизнеса. На нея ще бъдат разяснени възможностите за обединение в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за насърчаване на инвестициите.

Действащият производствен капацитет е над 100 000 тона, а стартиралата инвестиция е на стойност над 25 млн. лв. Тя включва закупуването на земя и изграждането на инфраструктура на над 26 000 кв.м., построяване на производствени и складови площи на 15 000 кв.м. и инвестиции в нови машини, съоръжения и фотоволтаична централа за над 10 млн. лв. С увеличението на мощностите си компанията цели да достигне производство от над 200 000 тона годишно, а броят на пряко заетите да се увеличи от 150 на 250 души.

„Считаме, че Русе е най-подходящото място за тези наши инвестиции поради географското си положение, индустриалните традиции и своя потенциал“, заяви ръководството на фирмата.

Мегапрофил ИГ ЕООД е част от голямото семейство на Интерком Груп ООД и е специализирана в производството на кръгли, квадратни и правоъгълни електрозаварени стоманени профилни тръби, и разкрой на метални изделия. Компанията е основана през 2006 г. и използва най-модерни технологии и оборудване за производство. Базирана е в Русе – най-голямото българско речно пристанище на река Дунав, което осигурява голямо предимство при транспортиране на продукцията ѝ до Централна и Западна Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Kolev
    На въпроса защо в Русе набутват най-мръсните производства? Защото това е градът на Баба Тонка, на Караджата, на Захари Стоянов. Този геноцид срещу гр. Русе е от 1986г. По времето на Замфир Яшар (Тодор Живков). В 1986г. всички русенци ходеха по улиците с маски. Това го видях с учите си. Румънския циганин Чаушеско и българския циганин Замфир Яшар (Т. Живков) се бяха договорили да тероризират русенци и в гр. Гюргево построиха завод за хлор. Бълваше смрад и отрови по течението на р. Дунав. Дойде Перестройката на Горбачов и комунистите измислиха "Комитет за защита на град Русе" начело с Др. Нешка Робева. И ние тогава и вярвахме. Сега 2022 г. тя вече не се бори за гр. Русе, защото Партията и даде пари, за да си мълчи. Всичко това, както всеки комунист го е правила за...ПАРИ.
  • 5
    5
    клш
    Не ви ли стигат измъчваните 50 00” русенци, оцелели в града, та още ще ни уморявате от миризми?
  • 4
    4
    Еколожката
    Не Пенчо, а Доктор Пенчо. А?
  • 11
    3
    Гражданин
    Ако мислят с малограмотни,наркозависими и други,въобще не ги виждам тези 100000 тона.Не виждам как ще си осигурят дълги серии.А Пенчо ще има даде напътствия как да преодоляват тапите.
  • 26
    2
    ЗАЩО?
    Интересно защо все във Русе набутват най-мръсните и гнусни производства ?!? По традиция ?!? М ?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари