Започна процедурата по прехвърляне на пристанище “Росенец” към държавата

0
Водят се разговори между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“
Водят се разговори между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ Снимка: БГНЕС

Водят се разговори между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“

В ход е процедура за прехвърляне на оперативния контрол върху пристанищен терминал „Росенец“ към държавата, съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията.

Водят се разговори между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Съгласно прието решение на Министерския съвет №549/11.08.2023 г. концесионният договор е прекратен, считано от 15 август 2023 г. Вече има назначена комисия от министъра на транспорта и съобщенията, която в срок от 30 дни от прекратяването да приеме обекта на концесията.

ИА „Морска администрация“ е издала заповед за заличаване на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД от Регистъра на пристанищните оператори. В същия регистър предстои да бъде вписана ДП „Пристанищна инфраструктура“, на която се възлага да извършва пристанищните услуги на терминала, съгласно чл.116, ал.2, т.1 и 2 от ЗМПВВППРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари