Парламентът връща пристанище „Росенец” на държавата след скандали в залата

0
Споровете започнаха още в началото на пленарния ден
Споровете започнаха още в началото на пленарния ден Видео: NOVA

Споровете започнаха още в началото на пленарния ден

Парламентът връща нефтеното пристанищеРосенец” на държавата, като реши да прекрати концесията на "Лукойл". Дебатите и гласуването по темата бяха съпътствани от скандали през целия ден. Стигна се и до наказания, информира NOVA.

Споровете започнаха още в началото на пленарния ден, когато мнозинството реши да вкара извънредно 10 точки само в днешния дневен ред. На това предложение реагираха от БСП и „Възраждане” като с процедурни хватки блокираха за близо 3 часа работата в пленарната зала. След това на няколко пъти напрежението ескалира с дебата за концесията на „Росенец”.

Вместо да успокоят страстите в последния работен ден на седмицата, депутатите забързаха оборотите и започна разместване на точките в продължение на часове. От трибуната прозвуча и аудио запис от предполагаемо изказване на Христо Иванов.

Независимият депутат Радостин Василев получи забележка заради изказване, в което нарече ПП "шарлатани". 3 часа и един председателски съвет по-късно работата тръгна по същество - с предложението за прекратяване на концесията за пристанище "Росенец".

След като предложението беше прието на първо четене, от ДПС поискаха то да мине веднага и на второ. След като прекратяването на концесията мина и на второ четене, от „Възраждане” обявиха, че ще дадат решението на Конституционния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    интересно,
    какво ще си върне, ако е само кейовата стена, както говорят злите езици, много важно!
  • 1
    1
    Песимист
    Черен ден са българските Матросовци....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари