Започна приватизацията на Трета поликлиника в Русе

0
Започна приватизацията на Трета поликлиника в Русе
Снимка: Арена

В Общински съвет е внесено предложение за откриване на процедура за приватизация на общинското участие в капитала на ДКЦ 2 – Русе - ЕООД. Във връзка с изпълнението на приетия Годишния план за приватизация за 2014 г, е необходимо да се открие процедура за приватизация на капитала на търговското дружество, съобщават от Общинска администрация.

Съгласно Решение на ОбС Русе № 859/23.01.2014 г. основният капитал на ДКЦ 2 – Русе - ЕООД е увеличен с непарична вноска на Община Русе(на стойност 1 988 188,30 лв) от 148 805 лв на 2 136 993,30 лв.

В капитала на дружеството са включени следните недвижими имоти:

- Поземлен имот, находящ се в гр.Русе, ул. „Рига” 35, ж.к. „Здравец-изток”, с площ 6 582 кв.м. по кадастралната карта на гр.Русе, с начин на трайно ползване - за друг обществен обект, комплекс;

- Сграда, цялата със застроена площ 2 027 кв.м., четириетажна, построена по системата-пакетоповдигащи плочи, с предназначение – здравно заведение

- Сграда, цялата със застроена площ 29кв.м. с предназначение – здравно заведение.

ДКЦ – 2 – Русе ЕООД няма да може да извършва разпоредителни сделки с дълготрайни активи на дружеството, сключване на договори за придобиване на дялово участие, за наем, за съвместна дейност, за кредит, за обезпечаване на вземания, както и поемане на менителнични задължения, освен с разрешение на Общински съвет Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари