Започна контролирано изпускане на язовир „Студена”

0
Мярката е превантивна
Мярката е превантивна Снимка: БГНЕС

Мярката е превантивна

Започна контролирано изпускане на язовир „Студена”, съобщи управителят на ВиК - Перник Борислав Иванов. Мярката е превантивна и се предприема, за да се осигури достатъчно свободен обем във водоема.

Над 23 млн. куб. метра е обемът на язовира към момента при капацитет от 25.2 млн. куб. м. В резултат на валежите и снеготопенето притокът е значително повишен и надвишава три и половина пъти разхода. Само за последните осем дни обемът на водоема е увеличен с над 2 млн. куб. м. За да не се стигне до залпови изпускания и наводнения по поречието на Струма, месечният график е променен след депозирано писмо от ВиК - Перник в МОСВ, предава БНР.

"От ранния следобед днес контролирано се изпускат по 600 л/сек., като, съгласно изменението, обемът трябва да се поддържа в интервала от 23.2 до 24.2 млн. куб. м." каза управителят на водното дружество Борислав Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Балканеца
    Сега изпускаме, на лято режим. Разбира се, да се увеличи капацитета, или да се създаде друг, макар и малък язовир по поречието на Струма, за да не се губи ресурс, на никой не му идва на акъла. То не че акъл има на който да дойде де..
  • 2
    1
    ...
    Пуснете пак вода на стомана перник да лее желязо ударно за германия и мигом ще пресъхне отново.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари