Започна изграждането панорамната площадка на Левента

1
Ще бъдат монтирани три 18 метрови пилона, на които ще се веят знамената на Русе, България и ЕС
Ще бъдат монтирани три 18 метрови пилона, на които ще се веят знамената на Русе, България и ЕС

Обектът се намира в местността Левента, която обхваща зоната около Телевизионната кула и ресторант „Левента”.

Тази зона притежава значителен туристически потенциал, тъй като разкрива много добра панорамна гледка към голяма част от Русе, река Дунав и съседна Румъния на север и към телевизионната кула на юг.

Телевизионната кула е изградена в оста на една от основните градски артерии – ул. „Борисова“. Силуетът й се възприема от централния градски площад, от където започва тази улица. За да може същата видимост да се осигури и за знамената, пилоните ще се разположат в поземлен имот общинска собственост с идентификатор 63427.4.2988 по кадастралната карта на гр. Русе, намиращ се северно от ул. „Генерал Кутузов“.

Общата площ на имота е 5641 кв.м. и съгласно действащия застроителен и регулационен план, за него е отреден УПИ I – За озеленяване в кв. 697. 

Започна изграждане на три нови пилона с еднаква височина на надземна част от 18 метра Същите са разположени в една линия, на равни разстояния един от друг. Геометричният център на средния пилон съвпада с продължението на осовата линия на ул. „Борисова“.

На пилоните се поставят знамена с размери 10,00 х 2,00 м. одобрени от Община Русе. Извършва се благоустрояване на имота, ремонт и възстановяване на съществуващата настилки и естрада. На подходящи места се монтират два броя стационарни бинокли за наблюдение срещу заплащане, с височина до 150 см. и ъгъл на завъртане 360 градуса. Ще се осигури подходящо декоративно осветление на знамената, предвидено е парково и градинско осветление за района около пилоните.

Прогнозната стойност на проекта е 162 500 лева без ДДС. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари