Запечатаха производствена база на фирма за млечни храни край Силистра

0
При инспекцията е засечена практика за разплащане на стока в пари в брой
При инспекцията е засечена практика за разплащане на стока в пари в брой

Склад и производствена база на фирма за млечни храни са запечатани след съвместна проверка на МВР, НАП, БАБХ и МОСВ, съобщиха от полицията.

Хранителни продукти и суровини без документи за произход са установени в различни обекти на територията на страната. Те са собственост на фирма за производство на млечни продукти, занимавала се с вноса и износа им за Европейския съюз и за трети страни.

Служителите от "Икономическа полиция", ГДНП, СДВР и областните дирекции на МВР във Варна, Пазарджик, Стара Загора, Силистра, В. Търново, Бургас, Шумен, Хасково и Разград, НАП, БАБХ и съответните РИОСВ в 10-те области са действали при съвместна операция на 3 декември.

Проверениса складове на големи дистрибутори на стоката на фирмата в градовете София, Варна, Пазарджик, Русе, В. Търново, Стара Загора, Бургас, Хасково, Пловдив, Шумен, Разград и Силистра, както и производствената ѝ база на територията на област Силистра.

Именно в базата е установен и запечатан нерегламентиран склад, в който е открита стока без документи, удостоверяващи произхода ѝ. Липсвали са и счетоводни документи.

На територията на Бургаска област също е установен и запечатан склад за съхранение на продукти без документи, удостоверяващи произхода им. Подобни пропуски са констатирани и в други обекти на територията на останалите области.

При инспекцията е засечена практика за разплащане на стока в пари в брой, а не по установения законов ред – по банков път.

Работата по изясняване на случая продължава. Иззети са проби от предлаганата продукция и от производствената база.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари