Запечатаха изборните секции в Русенско

1
Органите на реда ги охраняват
Органите на реда ги охраняват Снимка: МВР / архив

Органите на реда ги охраняват

Всички 339 секционни избирателни комисии на територията на област Русе получиха необходимите бюлетини и изборни книжа за предстоящия утре местен вот. Секциите вече са запечатани и се намират под охрана на органите на реда.

Началото на утрешния изборен ден е обявено за 7:00 ч., а краят за 20:00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21:00 ч.

Гласуването ще е само с хартиени бюлетини. Това бе решено снощи от Централната избирателна комисия.

Същевременно през утрешния ден от Областна администрация - Русе ще събират информация от общините в региона за избирателната активност и ще я подават към Администрацията на Министерски съвет в периода около 11:30 и 16:30 часа.

Предварителните данни сочат, че гласоподавателите в областта са 189 178, а общият брой на секциите е 339. Очаквано най-много секции ще има в община Русе 217. В тях правото си на вот ще могат да упражнят 136 988 русенци. Най-малко са гласоподавателите в Ценово – 4160, като за тях са предвидени общо 11 секции.

Припомняме, че в област Русе са разпределени над 470 000 бюлетини, които подсигуряват напълно вота за всички избиратели в региона. Най-много бюлетини бяха предоставени на община Русе – 317 300. По 150 700 от тях са за избор на общински съветници и на кмет на община Русе. Останалите 15 900 бюлетини са за избор на кметове на кметства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Въпрос
    Към МВР и други компетентни органи, защо се допуска в деня за размисъл в центъра пред съдебната палата и налично полицейско присъствие, 3 те шатри на Възраждане и тази на ИТН, да стоят, като и двете бяха пълни с техни представители, което си е чиста форма на агитация. Политическото им лицемерие е безгранично. И двете партии говорят за правова държава, а самите те са най големите нарушители на куп закони и права. Осъдителните присъди на кандидат общински съветници, поставени на първи места са показателни за моралните качества на тези партии.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари