Общините в Русенско получиха бюлетините за балотажа

0
Утре те ще бъдат предоставени на секционните избирателни комисии
Утре те ще бъдат предоставени на секционните избирателни комисии Снимка: Областна администрация - Русе

Утре те ще бъдат предоставени на секционните избирателни комисии

Представители на Общинските администрации и Общинските избирателни комисии /ОИК/ в региона получиха от Областната управа в Русе бюлетините, изборните книжа и материалите за провеждането на балотажа на местните избори тази неделя.

Вече е в ход подготовката по тяхното разпределение и утре те ще бъдат предоставени на секционните избирателни комисии.

Припомняме, че днес в Областната администрация бяха доставени 174 500 бюлетини, като областният управител Данаил Ковачев създаде организация те да бъдат разпределени по общините веднага. Изборите тази неделя ще бъдат в седем от осемте общини в областта. В четири от тях изборите ще бъдат само за кметове на кметства, а в Русе, Борово и Две могили на втори тур отиват и кандидатите за кметове на общини. Общо 15 кметства в региона ще избират нови кметове. Единствено в никое от населените места в община Ценово няма да се проведат избори.

Най-много бюлетини бяха предоставени на община Русе – 152 800. 150 700 от тях са за избор на кмет на община Русе. Останалите 2100 бюлетини са за избор на кметове на кметствата Долно Абланово, Хотанца и Червена вода. За Долно Абланово броят на бюлетините е 200, за Хотанца – 700, а за Червена вода – 1200. Най-малко бюлетини са предвидени за община Иваново. Там избори ще се проведат единствено в село Мечка, а бюлетините за имащите право на глас са 500. Община Борово получи 7200 бюлетини, Сливо поле – 2500, Две могили – 8700, Ветово – 1200 и Бяла – 1600.

В момента бюлетините и изборните книжа се съхраняват в Общините съгласно всички нормативни изисквания, като те са поставени под денонощна полицейска охрана. Секционните избирателни комисии ще получат бюлетините и книжата утре, ден преди вота. Тогава се очаква да пристигнат и машините за гласуване.

Секциите в областта са 257, което е с 82 по-малко от изборите миналата неделя. Тогава те бяха 339. От споменатите 257 секции, шест са подвижните. 217 са секциите в община Русе, като в 202 от тях би трябвало да има машинно гласуване. Само в община Иваново и по-конкретно в село Мечка ще има една единствена секция. Там ще може да се гласува и с електронно устройство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Венко събутия срутник
    На балотажа най-голямата атракция ще бъде на улица "Тракция"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари