Запечатаха изборните секции в Русенско преди утрешния вот

0
СИК получиха необходимите бюлетини, машини и изборни книжа за предстоящия балотаж
СИК получиха необходимите бюлетини, машини и изборни книжа за предстоящия балотаж Снимка: БНТ / архив

СИК получиха необходимите бюлетини, машини и изборни книжа за предстоящия балотаж

Всички 257 секционни избирателни комисии на територията на област Русе получиха необходимите бюлетини, машини и изборни книжа за предстоящия утре балотаж на местния вот.

Секциите вече са запечатани и се намират под охрана на органите на реда. Началото на утрешния изборен ден е обявено за 7:00 ч., а краят за 20:00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21:00 ч. В секциите с над 300 избиратели вотът ще се проведе както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души. В подвижните секции също ще се гласува с хартиени бюлетини, уточниха от Областна администрация - Русе.

Предварителните данни сочат, че гласоподавателите в областта са 134 337. В близо 90% от секциите или в общо 230 ще има машинно гласуване. 217 са секциите в община Русе, като в 202 от тях ще има машинно гласуване. В тази бройка влизат и три подвижни секции, както и четири допълнителни – в двете Университетски болници „Канев“ и „Медика-Русе“, Центъра за психично здраве и ареста. Секциите в община Борово са 11, като една от тях е подвижна. В общо 8 секции там е предвидено машинно гласуване. В община Бяла секциите са 4, от които една подвижна, а в две са предвидени машини. В община Ветово секциите са три, като в две от тях ще има машинен вот. На територията на община Две могили секциите са 16. От тях една е подвижна, а в 10 избирателите ще могат да упражнят правото си на глас машинно. В община Иваново секцията е една единствена и там също ще може да се гласува с електронно устройство. В Сливо поле секциите са 5 и във всички ще има машинно гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ГласоНЕподавател
    Ще гласоНЕподам срещу оскверняването на институцията с осперменяване на ката мома в сградата. Такъф полов атлет НЕ Е необходим на града. Да си осперменява там на село, където го изгони бившата му жена. Има много крави и свине за заплождане на село и там ще е по-полезен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари