Запалка гръмна в ръцете на дете

1
Инцидентът е станал в понеделник следобед
Инцидентът е станал в понеделник следобед

9-годишно момченце пламна като факла пред магазин в Дупница.

Инцидентът е станал в понеделник следобед, когато третокласникът отишъл с баща си да пазарува. На излизане пред магазина обаче изведнъж гърба на детето пламнал, пише "Монитор".

Чухме силни писъци и наистина много се уплашихме. Детето направо се свлече на земята от болка. Бащата веднага свали неговите дрехи и започна да гаси пламъците по тялото на сина си“, разказаха свидетели на случилото се. Случайни клиенти от търговския обект подали сигнал на тел 112. Веднага на място бил изпратен екип на Спешен център и полиция. След преглед се установило, че детето е с около 15% изгаряния, което наложило спешното му транспортиране до столичната клиника „Пирогов“.

Момченцето беше с дълбоко изгаряне по гърба. Най-вероятно ще се наложи дълго време да се възстановява“, коментираха медици от Дупница.

По първоначална информация от полицията, детето си е играело със запалка и най-вероятно тя е гръмнала. При опит да я махне от ръцете си детето я метнало на гърба, а след това са се подпалили и дрехите му.

Нашата информация е, че изгарянията са между 10-15%. Категорично можем да кажем, че става дума за самоподпалване. Вчера детето беше в шок и нямаше как да го разпитаме“, коментираха от ОДМВР – Кюстендил.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари