Замесена ли е тъщата на Пейо Пеев в дипломатически скандал

2
Разказ на позната на бившия ни посланик в Тайланд Камен Величков, когото Красимира Трифонова обвинява в сексуален тормоз
Разказ на позната на бившия ни посланик в Тайланд Камен Величков, когото Красимира Трифонова обвинява в сексуален тормоз Видео: NOVA

Разказ на позната на бившия ни посланик в Тайланд Камен Величков, когото Красимира Трифонова обвинява в сексуален тормоз

54-годишната Красимира Трифонова, която беше задържана за убийството на зет си Пейо Пеев, е обвинила свой колега в сексуален тормоз.

Красимира е дългогодишен дипломат и бивш консул на България в Тайланд. През 2010 г. името на неин колега - посланикът в азиатската страна Камен Величков, е замесено в скандал за сексуален тормоз. Обвинява го самата Красимира, с която работят заедно. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Така той е отзован от поста, а дипломатическата служба е закрита.

Според журналиста Юлиана Методиева, тогава близка до семейството на Камен Величков, след жалбата на Трифонова, той бързо е бил отзован, още преди Комисията по дискриминация да излезе със становище.

„Величков е човек от най-ранната фаза на българската дипломация. Бил е селектиран от президента Желев заради отличните си качества. Той първо беше консул в Израел, а после - посланик в Хага. Комисията по дискриминация го реабилитира по обвинението в сексуален тормоз”, каза Методиева в ефира на „Здравей, България” по NOVA.

По думите ѝ има данни, че по време на работата си в посолството Трифонова се е държала зле със служителите и е използвала визитни картички, които не отговаряли на нейния ранг.

Аз продължавам да се питам кой имаше интерес да отстрани Камен Величков от неговата дипломатическа кариера. Той представляваше България отлично. Министерството на външните работи е длъжник на семейството му”, добави Юлиана Методиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари