Зам.-здравният министър: Децата разнасят вируса и заразяват родителите си

1
България е в подножието на пика на новата COVID вълна
България е в подножието на пика на новата COVID вълна

За съжаление, вероятно ще се премине към онлайн обучение

България е в подножието на пика на новата COVID вълна. Поддържаме плато в последните дни, тъй като имаме 5000-6000 нови случая на ден. Това заяви зам.-здравният министър доц. Георги Иванов пред Нова телевизия. В София COVID леглата са заети на 60%.

„Общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID зоните”, обясни доцентът.

По думите му проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента има 32 дела за издаване на неистински документи.

„Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. За това трябва да се имунизираме”, обясни още зам.-министърът на здравеопазването.

Той коментира и дали ще има затягане на мерките при още по-голям брой заразени.

„За съжаление, вероятно ще се премини към онлайн обучение. Ще следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си”, заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари