Зам.-шефът на НСлС: Ако премиерът има списък с хора, свързани с корупция, да го предостави

0
Това коментира Ясен Тодоров по повод думите на Петков, че 20 души са в основата на корупцията у нас
Това коментира Ясен Тодоров по повод думите на Петков, че 20 души са в основата на корупцията у нас Снимка: БНТ

Това коментира Ясен Тодоров по повод думите на Петков, че 20 души са в основата на корупцията у нас

Ако премиерът Кирил Петков разполага със списък с хора, свързани с корупцията, е редно да го предостави на органите на реда, включително и доказателствата за тяхната дейност. Всичко друго е политическо говорене. Това заяви в студиото на "Говори сега" по БНТ зам.–председателят на Националната следствена служба Ясен Тодоров по повод думите на Петков, че 20 души са в основата на корупцията у нас.

"Близо 30 години съм в системата на правораздаването и съм се сблъсквал с много престъпни групи и хора, които са си понесли заслуженото за деянията и изтърпяват наказания или са изтърпели. Ако Петков разполага със списък на такива 20 души, е редно да ги предостави на органите, включително и доказателствата за тяхната дейност. Не само 20 души са били обвиняеми през тези 30 години", каза Тодоров.

По отношение на КПКОНПИ заяви, че не е професионално един следовател да прави изводи и анализи, когато не разполага с факти.

Според него има политически привкус в целия този казус. Цели се компрометирането на председателя на КПКОНПИ, което да доведе до отклик в обществото и по-лесно този орган да бъде разформирован в сегашния му вид и да придобие друга структура. Но това може да има неприятни последици за делата за конфискация на незаконно придобитото имущество. Може би след 10 години ще стане ясно каква е целта на атаката по този орган, каза Тодоров.

За готвените съдебни реформи Ясен Тодоров е категоричен, че когато се прави реформа в съдебната система, трябва да се направи анализ на цялостното правораздаване.

Вероятно има проблеми, но трябва да се пипа цялостно и да не се работи на парче, каза зам.-председателят на НСлС.

Призова депутатите при гласуването на промените да направят информиран избор, да знаят за какво става въпрос и какви последствия ще има това гласуване.

"Част от тях изобщо не разбират, други не ги интересува. Има една група, която неистово се стреми тази тема да се поддържа в обществото и чрез медиите и да се направят т.нар реформи, които са на практика промени на парче и гонят определени политически и икономически интереси", каза Тодоров.

Той заяви, че тези партии, които "проглушаваха ушите на хората за съдебна реформа" е трябвало през тези години да имат ясна представа какво искат да се случи.

Ние искаме реформа, знаем къде са проблемите в наказателното правосъдие, но когато тръгне да се прави искане, в тази промяна да участва цялата магистратска общност, всички НПО-та, които имат за предмет тази дейност, и след обществен дебат да бъдат извършени тези промени, каза Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Асен от Русе
    Този на снимката изглежда като пълен Дебил. Нищо чудно, като е протеже на самия Каскет
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари