Зам.-началникът на отбраната: Политическата криза ще забави модернизацията на армията

1
Важно е новосформирано правителство да вземе решение за покупката на вторите осем изтребителя за ВВС
Важно е новосформирано правителство да вземе решение за покупката на вторите осем изтребителя за ВВС Снимка: МО

Важно е новосформирано правителство да вземе решение за покупката на вторите осем изтребителя за ВВС, коментира заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев

Той посочи, че политическото ръководство ще вземе решение дали това да се иска от служебното правителство или да се чака следващо редовно правителство, предаде БНР:

За нас е важно да имаме пълна ескадрила и не засега, а за няколкото години напред, защото отлагайки тези следващи осем може да стане така, че да ги отложим много дълго във времето“.

Политическата криза и липсата на работещ парламент забавят процесите на модернизация на армията, а процесът не е самоцел на военнослужещите, а е способ да си изпълним конституционните задължения, посочи още генерал-лейтенант Илиев:

Липсата на парламент е пречка, тъй като големите проекти трябва да бъдат одобрени от парламента, така че ние имаме интерес да имаме работещ парламент, работещо правителство, способни да вземат решения. Модернизацията е много дълго отлагана. Не е въпрос на един ден или на два месеца, но ние вече сме закъснели“.

Все още не е приключила проверката за малкия самолет, който прелетя през няколко държави и в началото на юни кацна на летището до Търговище. „Когато има достоверна информация за пред обществеността“, тя ще бъде подадена, посочи още заместник-началникът на отбраната.

Във Велико Търново той участва в церемонията по производството на курсантите на Националния военен университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари