Зам.-министърът на отбраната: България разчита на техника от 60-те години

1
Най-модерните ни средства са купувани в края на 80-те, заяви Йордан Божилов
Най-модерните ни средства са купувани в края на 80-те, заяви Йордан Божилов Снимка: Кадър от Nova

"Проектът за самолетите е изключително важен. Българската армия има нужда от ново въоръжение и техниката. За да бъде модерна и на нивото на нашите съюзници, трябва да придобиваме техника и за сухопътните войски, и за военноморските сили. Гледаме да има баланс в придобиването."

Това каза в студиото на „Събуди се” по NOVA зам.-министърът на отбраната Йордан Божилов.

За нас като министерство първостепенна задача е малко по малко всичката техника, която е на ръба на физическите и моралните си възможности да бъде заменена. Кога ще се случи е въпрос на средства и на добра организация”, коментира той.

По думите му България разчита за своята отбрана на средства от 60-70 години. „Най-модерните ни са купувани в края на 80-те. Нашата задача е да модернизираме армията, за да е адекватна на настоящата ситуация”, допълни зам.-министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари