Зам.-министър на МВР: Аз искам колегите да получават по 2000 евро, но бюджетът не го позволява

0
Не бива да ни обвиняват в липса на диалог
Не бива да ни обвиняват в липса на диалог Снимка: БГНЕС

За 4 месеца сме провели 6 съвета за социално партньорство. Не бива да ни обвиняват в липса на диалог.

Резултатът е изплащане на паричната равностойност на дрехите, които не са получавали, спиране лимита на бензина. Няма лимит и някои други по-дребни неща, което за 4 месеца въобще не е малко. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, предаде репортер на БГНЕС.

Настояват нашите колеги да бъдат увеличени заплатите от 1 февруари, други от 1 юли със задна дата. Обяснено им беше преди два дни, че това въобще не е възможно. Политическото ръководство, ръководството на МВР ще работи за увеличение на техните заплати след приемане на бюджета, подчерта Балабанов. Ще заложим в бюджета средства, защото те действително са прави, рискувайки живота си всеки ден, че получават ниско заплащане. С колко ще се увеличат, това ще зависи от бюджета, от рамката, от финансовия министър, от нашия министър.

"Аз искам те да получават по 2000 евро на месец, само че бюджетът на държавата не позволява това, което в момента те искат. Не знам с колко процента, не бих могъл да ви отговоря и не знам точно от кога ще се увеличат заплатите, каза още Балабанов."

Той бе категоричен, че всичко, което кажат синдикатите, се докладва на минутата на министъра.

„Той е човекът, който е член на МС, той ще води преговорите, след като го е казал, ще има такова увеличение. Аз съм бивш служител на МВР, знам много добре техните проблеми и в голямата си част те са прави. И ви обяснявам, че това което се случва след 1 януари, си има ред", добави още зам.-министърът.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари