Заловиха банда русенци, крадци на авточасти

1

Банда от петима крадци, сред които и двама непълнолетни, са разбивали и ограбвали автомобили на територията на Русе, съобщава полицията в града.

Първите двама бяха заловени в нощта срещу 21 декември след поредните си посегателства над автомобили на територията на града. Русенската полиция задържа апашите, заедно с лека кола "Мерцедес" с вещи и части в него, пише 24 часа.

В резултат на предприетите и проведени оперативно - издирвателни и процесуално-следствени действия за изясняване на съпричастността на двамата заловени и на други крадци към извършените посегателства над превозни средства на територията на Русе през последните няколко дни, са били установени и задържани общо 5 човека на възраст между 17 и 26 години, всички от дунавския град.

Към момента са събрани данни, че те са извършили множество посегателства над автомобили, паркирани в различни квартали в Русе. Предмети на посегателствата им са били най-различни вещи и части от автомобилите. Апашите грубо взломявали стъкла, ключалки и врати, а след демонтирали касетофони и най-различни аксесоари и части от возилата. Полицията е намерила много вещи и предмети, сред които инструменти, фарове и тн. Част от краденото вече е върнато на стопаните им, за други това предстои.

Деянията са документирани като по тях се водят досъдебни производства. В сряда, след доклад на материалите в Русенската районна прокуратура на петимата са били повдигнати обвинения. Пълнолетните са задържани с постановление на прокуратурата до 72 часа. Работата на полицейските органи и на органите по разследването продължава за изясняване на цялостната престъпна дейност на групата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари