Заличиха с черна боя табелата с името на културния ни клуб в Битоля

1
Името на клуба "Иван Михайлов" е било напръскано с черен спрей
Името на клуба "Иван Михайлов" е било напръскано с черен спрей Снимка: БТА

Името на клуба "Иван Михайлов" е било напръскано с черен спрей

Табелата с името на българския културен клуб „Иван Михайлов” в Битоля е замазана с черна боя, няколко часа след като председателят на сдружението Люпчо Георгиевски каза, че табелата ще бъде свалена от сградата на клуба, когато официално бъде получено уведомление, че сдружението е заличено от Централния регистър на Република Северна Македония, предаде БТА.

На охранителните камери на сградата на заличения от Централния регистър клуб „Иван Михайлов” в Битоля се вижда и авторът на деянието.

На фейсбук профила си Стефан Георгиевски от Битоля сам е качил снимката си, сочейки към замазаната с черна боя табела с името на Иван Михайлов, обръщайки се към министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски. „Министър Спасовски, накрая ние в Битоля трябваше да изтрием името на българския фашист, който създаде омраза между нашия македонски народ и българския народ”, пише на профила си Георгиевски.

Темата за свалянето на табелата с името на Иван Михайлов от сградата на клуба в Битоля преди ден повдигна председателят на Левица Димитър Апасиев.

„Закриха фашисткия клуб "Ванчо Михайлов" от Битоля, но сега не знаят кой е отговорен за премахването на табелата!? Добронамерен съвет: махнете я възможно най-бързо (Община Битоля, Министерство на културата или МВР), да не се окаже, че Ламбе (Алабаковски) е отговорен”, написа на фейсбук профила си Апасиев.

„Искам да се присъединя към тези, които търсят конкретен отговор на въпроса ще има ли институция, която да накара едно вече несъществуващо сдружение да премахне табелата, която, според Комисията за превенция и защита от дискриминация, беше основният елемент на тормоз, упражняван над македонския народ”, каза по-рано днес, излизайки от съда в Битоля Весна Бендевска от антидискриминационната комисия, по чийто сигнал са обвиненията за ксенофобия към Люпчо Георгиевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Балканите - барутница.
    В Северна Македония водата в главите им я мъти Русия. Цел - сега врагът е България. Сърбия е средство - оръжието. Обаче сърбите имат конфликт и с шиптърско Косово. Албания пази Косово чрез САЩ и ЕС. Сърбия има регионални грижи и с останалите бивши югославски територии, които една по една се отцепиха. Затова България трябва да е мъдра.
  • 5
    1
    ...
    Северна македония , нашата малка украйна. Само бой в главата ще им изправи мозъците. Трябва да ги подпукаме подобаващо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари