Заклета наркоманка: Никой не е обречен!

0

За първи път Кристи Ерлих пробвала наркотици още като подрастваща.

Всичко започнало както обикновено става - грешна компания я подвела по лошия път, пише ofigenno.com, цитирано от Блиц. Приятел навил 14-годишното момиче да пробва.

Оттам нататък животът й тръгнал надолу. Лъжи спрямо най-близките хора, кражби, измислици. Момичето напуснало училище, роднините й се отрекли от нея.

За щастие след седем години на наркотици, в живота на Кристи се случило нещо, което й помогнало веднъж и завинаги да се раздели с пагубната зависимост. В противен случай, едва ли би била жива в момента.

На 19 години Кристи постоянно пушела метаамфетамини. Цялото й съществуване зависело от намирането на пари за поредната доза. Сега тя казва, че по-лош период в живота й не е имало.

Днес Кристи е на 31 години. Тя живее без наркотици вече десет години. Днес тя има семейство, любим мъж и дъщеря. Съвсем скоро ще завърши счетоводство. За всичко това тя трябва да благодари на съдбоносната си среща с полицията. 

Когато преди много години патрул спрял девойката на пътя, тя се панирала. Но наместо да я приберат в ареста, полицайка поговорила с нея, след това й прочела цяла лекция за 15 минути за наркотиците и техните последствия, а след това си тръгнала, оставяйки Кристи да плаче на улицата. Това бил първият човешки разговор, която тя била имала от много години.

Пет месеца след тази съдбоносна среща, младата Ерлих напълно оставила наркотиците. Разбира се, това няма как да стане лесно, но момичето успяло да се пребори. За да започне живота си от начало, Кристи взела своето куче Рокдог и за година провела пътешествие на автостоп из Америка.

Близките й дълго време не можели да повярват в превъплъщението на наркоманката и дълго време всяка появила се на лицето й пъпка означавала дълги и изпълнени с подозрение разговори.

Все пак в края на краищата тя успяла да се върне в семейството. Успяла да се сдобри и с най-добрата си приятелка, с която навремето се разделили именно заради наркотиците.

Тя често си спомня за полицайката, срещата с която я спасила. Тя й е безкрайно благодарна. Колежът, където се срещнала със съпруга си, любимата дъщеря - без този разговор нищо не би се случило.

Тя сподели пред пресата в САЩ своята история, за да помогне на други жертви на наркотиците, които като нея навремето си мислят, че животът им е свършил. Кристи със собствения си пример показва, че дори и най-заклетият наркоман има шанс да се завърне в обществото.
 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари