Заканите на Борисов срещу мутрите катастрофираха и в съда

0
​И единствените двама задържани за погрома в столичното заведение са пуснати на свобода
​И единствените двама задържани за погрома в столичното заведение са пуснати на свобода Снимка: Канал 3

Заканите на премиера Бойко Борисов, МВР и прокуратурата за бързо и жестоко наказание на хората, извършили погрома в столичното заведение "Бесо", катастрофираха в съда.

Това стана, след като състав на Софийския градски съд (СГС) освободи от ареста единствените двама задържани, и то срещу парична гаранция от по 2000 лв. Според СГС дори срещу един от двамата нямало нито категорични доказателства, че е присъствал в заведението, нито някой от разпитаните свидетели го е разпознал като участник във вандалската проява, пише в.Сега.

На 12 август група от 6-има мъже изпочупиха посред бял ден масите и столовете в пълното с хора заведение, отправиха заплахи към собственика и припомниха най-мрачните мутренски години. МВР разбра за случая часове по-късно, но не от сигнал на потърпевши или свидетели, а от видео от охранителни камери, разпространено в социалните мрежи. Това не попречи на вътрешното министерство да изсипе куп закани срещу извършителите. 

Същото направи веднага и премиерът Бойко Борисов. По време на поредното си роуд шоу той обяви: „Двама собственици си мерят кой е по-голям тарикат“. Той показа, че е раздразнен от факта, че пострадалите не са сигнализирали МВР, а са огласили случая в социалните мрежи. „Всички са с повдигнати обвинения, арестуват се по най-бързите процедури да се вкарват в затвора. Един по един ще ги изловят бързо и ги излавят“, добави тогава премиерът.

Оказа се, че в ареста са само двама души, а обявеният за поръчител съдружник е бил разпитан и пуснат без каквито и да е обвинения. Освен това се разбра, че всъщност още в петък - три дни преди нападението над заведението, в полицейско управление в столицата е имало сигнал за проблем, и то подаден от лицето, което МВР се опитва да прокара като поръчител на нападението. Пак тогава стана ясно, че тепърва ще се издирват още лица, а арестуваните до момента отказват да дават обяснения.

Сега се оказа, че дори и арестуваните ще напуснат ареста, а пък за още 4-има души, които очевидно са участвали в погрома, изобщо вече не се и говори. 

Собственикът на потрошеното столично заведение Емануил Лазаров пък се появи по Би Ти Ви и обяви, че разбрал по телефона за инцидента и не е имал каквото и да е намерение да го крие от МВР. Той бил информиран от салонния управител, който му казал, че сигнализирал полицията. Собственикът се доверил на служителя си и не се обадил сам на полицията. Салонният управител пък се бил обадил на СОТ и тъй като оттам го попитали дали да пратят патрули, той останал с впечатление, че ще дойдат полицейски патрули, разказа версията си Лазаров.

В никакъв случай не бих си позволил да разрешавам въпросите сам, особено при подобни случаи, обяви собственикът на заведението. Той разчитал на органите и институциите и съдействал на МВР и прокуратурата. Лазаров обяви, че съдружникът му се опитвал с фалшиви документи да му отнеме собствеността от фирма с големи капитали, както и да му открадне бизнеса. През цялото време и въпреки въпросите той не спомена името му нито веднъж, но пък обяви, че го е направил кръстник на децата си и част от семейството си.

 "Страхувам се за живота си, имам жена и деца", обяви още Лазаров. Той се притеснявал и за клиентите си. 

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари