Захари Карабашлиев: Посланик Митрофанова трябва да е „персона нон грата“

1
На концерта в помощ на бежанците от Украйна са събрани близо 21 хиляди лева
На концерта в помощ на бежанците от Украйна са събрани близо 21 хиляди лева Снимка: Свободна Европа (RFE/RL)

На концерта в помощ на бежанците от Украйна са събрани близо 21 хиляди лева

Посланик Митрофанова би трябвало да е „персона нон грата“, смята писателят Захари Карабашлиев, предава bTV.

Преди дни хиляди хора се събраха на концерт в центъра на София в подкрепа на украинските бежанци. Организаторите Карабашлиев и Васко Кръпката обявиха, че са събрани 21 хиляди лева и то само с две кутии за дарения.

Много важна цел на този концерт беше да покажем на управляващите, на президента, които все още не мога разбера защо се снишават, да им кажем – ние сме тук, подкрепяме ви. Ние сме против тази мръсна агресия“, каза Карабашлиев.

Това е сигнал към самите нас, но най-вече и към управляващите. Това са сигнали към света, към Европа, към Украйна, но най-вече към нашите управляващи“, каза писателят.

Той определи войната в Украйна като нападение срещу цивилизацията така, както я разбираме. „Нашият цивилизационен избор сме го направили, но не и без нашите елити отпреди 25 години. Нека си спомним за тези хора – Петър Стоянов, Иван Костов, Соломон паси, които направиха така, че да сме част от Европа и НАТО“, каза Карабашлиев.

Концертът в помощ на бежанците от Украйна е организиран за три дни с лични средства на участниците. Парите ще отидат при организациите „Отворени врати за Украйна“ и „За доброто“, които ще ги разпределят според своите нужди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Do 8
    Много разбирате от организация работата на тролове, прави впечатление...НО всеки може да използва споменатите от Вас клавишни комбинации, дори самият Вие, както се вижда. Ц подобни опити за манипулации няма да компрометирате свободното слово на никого, освен своето, което явно не е свободно в никой случай !
  • -6
    8
    ...
    Забравих да кажа, че съм тъпо рашистко тролче! Вече сигурно ме разпознавате, пиша още като darvenik, 123, русенец и други малоумни 2-3 клавишни комбинации. Ама не ми обръщайте внимание, все пак за някоя копейка го правя. Пляскайте ми минусите и отминавайте малоумията ми! Спасибо!
  • 6
    7
    ...
    Съвпадението със Захари Стоянов е само в малкото име, за голямо съжаление на набедения за интелектуалец Чернобашлиев !
  • -2
    6
    До 5
    Аз за това чета старите възрожденци, които най-точно пишат ИСТИНАТА! Ето например Захари Стоянов: “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Сатрапия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г.
  • 8
    5
    Късни прозрения
    Днес напълно осъзнах причината органично да ме отблъсква съвременната българска литература.Дори няма да изброявам примери, когато негови колеги се напиват и оливат, отивайки в някоя богата западна държава да представят някое книжле, напълно казионно организирано като мероприятие.....Така наречената съвременна българска интелигенция е толкова пропаднала, толкова нещастно некадърна и в същото време- нагла, че е редно всеки да се замисли, да анализира самостоятелно, каква реално е художествената ценност на клишетата, които ни подмятат и внушават за велики произведения с хипер агресивна пропагадна на пласирането им! И въобще не става дума за някоя си Митрофанова, а за същността злобно- комплексирана българска!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари