Загубихме финала в Баку

0
Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби финала на Европейските игри в Баку
Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби финала на Европейските игри в Баку

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби финала на Европейските игри в Баку. Нашите отстъпиха с 1:3 гейма (16:25, 18:25, 31:29, 21:25) от Германия пред погледа на двама президенти на България - настоящият Росен Плевнелиев и бившият Петър Стоянов.

Още преди началото на турнира отборът на Германия, който дойде в Баку с първия си състав, набеляза задължителна цел - титлата. Нашите пък тръгнаха с амбицията за медали и в крайна сметка взеха среброто.

В първите два гейма Бундестима не остави никакви шансове на нашите. В същото време българите правеха много грешки и даваха лесни точки за съперниците си. Така след 16:25 и 18:25 Германия поведе убедително в резултата.

Момчетата на Николай Желязков се събудиха в третия гейм. Играта ни потръгна, нашите заиграха със самочувствие и с драматичен завършек на частта успяха да намалят резултата. Така след емоционалното 31:29 България намали резултата.

Германия обаче си възвърна самочувствието в четвъртата част и в крайна сметка по-високата класа натежа за крайния успех.

Най-резултатен за нашите бе капитанът на тима Николай Николов с 14 точки, а Светослав Гоцев и Валентин Братоев се отчетоха с по 12. За Германия над всички бе Кристиан Фром с 21 точки, а Йохан Шопс се отчете със 17. 

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари