Загинаха 8 души в Мюнхен!

0

Няколко души са убити при стрелба в търговски център близо до Олимпийския стадион в Мюнхен, съобщи говорителка на полицията в Мюнхен.

За момента броят на жертвите, както и този на евентуалните ранени не се съобщава, предава БГНЕС.

Първоначалните сведения бяха за един убит и десет ранени, но според последните данни убитите са повече. От полицията казаха, че може би се касае за шест жертви, но не пожелаха официално да потвърдят тази цифра. По последни, но все още неокончателни данни загиналите са вече 8 души.

Свидетели, разпитани от полицията, казаха, че видели трима въоръжени в търговския център, които открили огън.

Нападателите са успели да избягат към близка метростанция. Метрото е затворено заради стрелбата. Според говорителката стрелбата е започнала към 16.00 часа в ресторант за бързо хранене от веригата „Макдоналдс“. Нападателите все още не са заловени.

Полицията в Мюнхен предупреждава хората да стоят по-възможност по домовете си и да избягват публични места, докато преследването продължава.

В района на търговския център се провежда мащабна полицейска операция. Околностите са отцепени от полицията. Над центъра на града кръжат няколко полицейски хеликоптера, в които има снайперисти.

За момента има информация, че трима души са заподозрени за стрелбата и се издирват. Централната гара в Мюнхен е затворена и евакуирана. Спрян е градският транспорт и метрото. Целият медицински персонал на болниците в Мюнхен е наредено да се яви на работа, съобщава ДПА.

Премиерът на провинция Бавария свика спешно заседание. Към Мюнхен са насочени полицейски части от цяла южна Бавария.
 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари