Задушената в съня си жена се оказа бременна

1
Домакините са били привърженици на движението “Дауншифтинг” - бягство от парите и завръщане към природата / Снимката е илюстративна
Домакините са били привърженици на движението “Дауншифтинг” - бягство от парите и завръщане към природата / Снимката е илюстративна

Нели и Емилиян Калинови, които бяха намерени задушени в търновското село Хотница, са чакали дете.

33-годишната жена е била бременна, казаха покрусените родители на Емилиян, пише "24 часа".

С автомобил на варненска автошкола те пристигнаха в понеделник пред моргата във Велико Търново. Преди това били в полицията и ходили до къщата на трагедията в Хотница, за да вземат колата, с която децата им са пристигнали в последната си екскурзия.

“Направо душата ме боли, като си видях децата, и двете. На 3 септември правиха сватба. Тя беше бременна, голяма трагедия. Няма да го преживеем. Моля ви, оставете ме”, ридаеше майката на Емилиян.

Както “24 часа” писа, младоженците се разхождали около Хотнишкия водопад, после приели поканата на местно семейство да преспят у тях. На другия ден към обяд домакините ги открили мъртви.

Според родителите наскоро Нели и Емилиян се запознали с мъж на име Диян от Варна и той ги довел в селото на непознатото за тях семейство. “Събрали се с негови приятели, те ги поканили да спят у тях. А нямат никакви условия, стая без комин, горили екобрикети някакви. Направо са се натровили, още през нощта са издъхнали. Легнали си някъде към 22 ч вечерта и са ги открили мъртви”, допълни почерненият баща.

В нощта на трагедията другият варненец нощувал в съседна стая, но там нямало печка. Домакините Елица и Краси и двете им момчета - на 4 и 8 години, също били в старата, измазана с кал къща. Тя се намира в самия край на Хотница.

В понеделник по обед портата там беше заключена, а зад нея нямаше признаци на живот. Пред имота стоеше паркиран кемперът на семейството, а Ели не отговаряше на мобилния си телефон.

В селото описват двамата като странни птици, привърженици на движението “Дауншифтинг” - новата мания да избягаш от парите, кариерата и лукса и да се върнеш към природата и обикновените неща.

Точно в стремежа си да намалят темпото и да търсят щастие в природосъобразния начин на живот Краси и Ели, които са висшисти, дали под наем апартамент в София и заживели в селската къща на бащата на Ели. Тя е завършила туризъм, а мъжът ѝ екология.

В Хотница казват, че Краси се занимавал да брои птици, за което получавал някакви доходи. Отглеждали в двора екологично чисти продукти, с които се хранели. По-големият им син, който трябва да е във втори клас, не ходел на училище. Обучавали го вкъщи.

Според разследващи местното семейство се срещнало с гостите от Варна край Хотнишкия водопад, много посещавана природна забележителност. После двамата ги поканили в дома си и нищо не предвещавало нелепата развръзка на една неангажираща вечер с приятна компания.

Направената аутопсия на телата е доказала, че причината за смъртта на бременната Нели и 39-годишния Емилиян е задушаване от печка на твърдо гориво. В стаята, в която нощували, горяла печка на слънчогледови екобрикети.

Димът не излизал през комин, а през кюнец с изход на стената на къщата. Заради вятъра в нощта срещу неделя част от изгорелите газове се връщали в стаята, а липсата на специфична миризма не издала опасността. Двамата са починали в съня си от отровните газове.

След като до обедните часове в неделя гостите не се събудили, домакините се притеснили и решили да проверят какво става. Открили безжизнените тела в леглото. 34-годишният Краси подал сигнал в полицията в 13,05 ч в неделя.

На мястото незабавно е изпратена дежурна оперативна група, служители от ОДМВР - Велико Търново, пожарникари и съдебен лекар. При извършения първоначален оглед следи от травматични увреждания и насилствена смърт не са установени.

Районната прокуратура във Велико Търново води разследване за причиняване на смърт по непредпазливост срещу неизвестен извършител.

“Смъртта на семейството е настъпила вследствие на отравяне с въглероден оксид, който се отделя при изгарянето на екобрикетите, димоотводът е връщал отровни газове в помещението. Назначена е съдебномедицинска експертиза, иззети са и слънчогледовите брикети за изследване на тяхното съдържание”, каза шефът на районната прокуратура Тихомир Шабов.

Това бил втори брак на Емилиян, който е син на известния варненски собственик на автошколата “Кали” Калин Калинов.

Емилиян обичал здравословния начин на живот, често прекарвал свободното си време сред природата и бил запален фен на планините.

“Той беше прекрасен човек. Завърши висше образование в Англия, но работеше като инструктор в семейната фирма. Беше изключително позитивен човек, беше прекрасен колега”, каза жена, която работи в автошколата.

Очаква се Емилиян и Нели да бъдат погребани в гробището на близкото до Варно село Страшимирово.

От кметството на Страшимирово потвърдиха, че бащата на Емилиян - Калин Калинов, има наследствена къща там. “Родителите му починаха, но Калин и съпругата му си идват почти всяка събота и неделя”, каза служителка.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари